תפריט

רישיון לנשק פרטי

הוצאת רישיון נשק: איך עושים את זה?!

במדינת ישראל, הוצאת רישיון נשק היא פעולה מורכבת למדי.

למרות המצב הביטחוני והצורך באפשרות להגנה עצמית או להרתעה, החוק אינו מאפשר לכל מי שרוצה בכך לשאת כלי ירייה, אלא רק למי שיש בידו רישיון לכך. בשפה המשפטית נאמר שהזכות לשאת נשק איננה "מוקנית" (כמו בארה"ב, למשל) אלא "מותנית" – וזאת במטרה למנוע מצבים של יד קלה על ההדק.

עם זאת, אם קיים צורך בכך, בהחלט אפשרי להוציא רישיון לנשק. עובדה: יותר מ-200,000 ישראלים מחזיקים בידם רישיון נשק פרטי המתיר להם לשאת כלי ירי אישי ביניהם אנשים פרטיים, חברות אבטחה ושמירה, מטווחים, יישובים, מפעלים ומשרדי ממשלה.

מי רשאי להוציא רישיון נשק?

חוק כלי הירייה קובע כללים ברורים לקבלת רישיון לאקדח או כלי ירי אחרים: אדם המבקש רישיון נשק חייב להיות אזרח או תושב קבע בישראל לפחות שלוש שנים, בן 27 שנים לפחות או בן 21 אחרי שירות צבאי או לאומי. כמו כן על המבקש להיות כשיר לשאת כלי ירייה מבחינת משטרת ישראל ומבחינה בריאותית בהתאם להגדרת משרד הבריאות.

בנוסף, על המבקש להוכיח שהוא עומד בלפחות אחד מתוך רשימה של קריטריונים נוספים. לדוגמה:

  • מגורים או עבודה ביישוב שלגביו נקבעה זכאות על ידי המשטרה.
  • שירות סדיר בכוחות הביטחון.
  • בעל עבר ביטחוני בכוחות הביטחון.
  • חקלאי פעיל שהוכר הצורך שלו בהחזקת כלי ירייה.
  • עובד או מתנדב בגוף הצלה מוכר.
  • בעל המלצה פרטנית של משטרת ישראל.

חלק מן הסעיפים המפורטים לעיל, כמו גם קריטריונים אחרים שמופיעים ברשימה המלאה, מחייבים תבחיני משנה נוספים. על מנת לבחון כי הנכם עומדים בקריטריונים להגשת בקשה להוצאת רישיון נשק, לחצו כאן לקבלת סיוע משפטי מקצועי.

איך מקבלים רישיון נשק?

במדינת ישראל האפשרות לקבלת רישיון נשק פרטי מתבצעת באמצעות הגשת בקשה לאגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון פנים.

לאחר הגשת הבקשה, פקיד הרישוי יבחן אם המבקש עומד בקריטריונים שנקבעו, בשיתוף עם משרד הבריאות ומשטרת ישראל שיידרשו לתת את המלצותיהם. לאחר מכן קבלת הרישיון מותנית גם בהכשרה מתאימה הניתנת במטווח מורשה.

בהנחה שהמבקש עומד בכל הקריטריונים הקבועים בחוק, מציג את ההמלצות הנדרשות ועובר את ההכשרה המתאימה, אזי יש סיכוי שיקבל רישיון נשק. רישיון זה ניתן לתקופה של שלוש שנים לערך ובתומה באחריות מחזיק הנשק להגיש בקשה לחידוש הרישיון.

למה כדאי להסתייע בעורך דין בהגשת הבקשה?

יש להביא בחשבון שמדובר בתהליך מורכב אשר פעמים רבות נתקל בסירוב. אגף כלי הירייה נוטה להערים קשיים רבים על המבקשים ומשום שלשון החוק לא תמיד מובנת לאדם שאינו בקיא בתחום, בקשות רבות נשללות על הסף.

מאידך, עורך דין מנוסה שמתמחה בתחום רישיון הנשק בדרך כלל יוכל להשיג עבור המבקש את האישור המיוחל. למשל:

  • במסגרת תהליך הגשת בקשה, עורך הדין יכול לסייע בבחינת הנתונים האישיים של המבקש ולהדריכו באיסוף המסמכים הרלוונטיים שיש להגיש למשרד לביטחון פנים.
  • להמלצת המשטרה או להיעדר המלצה מטעמה יש חשיבות רבה. במקרה של היעדר המלצת משטרה, עורך דין יכול לטפל בנושא מול הגורמים הרלוונטיים ובמקרים רבים יצליח להביא לשינוי.
  • אם עולה צורך בהבהרות כלשהן או דרישה להשלמת מסמכים מסוימים בתהליך, עורך הדין מטפל בכך באופן מיידי מול אגף כלי הירייה.
  • אם הבקשה לקבלת רישיון נשק נדחתה, בין אם בבקשה ראשונית לרישיון נשק או בבקשת חידוש, ניתן לערער על מכתב הדחייה תוך עמידה בתקנות מסוימות; ואם גם הערר יידחה, אזי ניתן להגיש עתירה מנהלית לבית המשפט. בכל אחד מן השלבים הללו סיוע של עורך דין יכול להגדיל את הסיכויים להפוך את הקערה על פיה.

בשל המורכבות של תהליכי הוצאה וחידוש רישיון לנשק בישראל, מומלץ להסתייע בעורך דין שמתמחה בתחום וזאת כבר מן השלבים הראשונים של הגשת הבקשה. משרדנו מתמחה בהשגת רישיונות נשק פרטיים כבר בהגשת הבקשה הראשונה ועתיר ניסיון במקרים בהם בקשה ראשונית סורבה אולם ערר ועתירות מנהליות הצליחו לשנות את המצב. אם ברצונכם לקבל רישיון נשק, פנו אלינו בהקדם ונשמח לעזור.

התחל כאן בתהליך הוצאת רישיון נשק פרטי

שחר אורגד מנצח בכל משפט


דילוג לתוכן